ÉDES MÉREG hatása a bőrre

Évezredekig meg voltunk nélküle, ma már szinte nem is tudjuk elképzelni nélküle a sütés, főzést, sőt általunk nem is gondolt bolti élelmiszerekben (pékárúk, üdítők, joghurtok, még az egészségesnek vélt müzlik- és energiaszeletek) is már megtalálható…

…ez nem más mint a finomított CUKOR.

Tudtad, hogy közel 36 féle képen lehet jelen a megvásárolt termékben a cukor?

Csak párat említve a jól ismert kristály-, por-, barna-, nádcukor mellett a glükóz, szacharóz, melasz, maltodextrin, és egyéb szirup félék is.

Először nézzük meg, hogy a bőrünk állapota mitől függ. Nem árulok el újat, hogy mindig több tényezőtől függ: genetikától (epigenetika), környezettől, életkörülményektől- stressz, lélektől és a táplálkozási szokásunktól.

Két csoportba soroljuk a fontos alkotóelemeket, melyek a táplálkozásaink során megjelennek, más-más arnyában:

  • makrotápanyagok, melyek a tápláló, kcal szükségletünk nagy részét fedik ezek a fehérjék, szénhidrátok és zsírok.
  • mikrotápanyagok a másik értékes része, mint az ásványi anyagok, nyomelemek, vitaminok, aminosavak,
    esszenciális zsírsavak. Melyek kcal mentesen és kis mennyiségben van jelen egy minőségi étrendben.

Na de mi a helyzet a CUKORral…

” A cukor egy teljesen halott anyag. Mesterségesen előállított, finomított kivonat. Csak kalorikus értéke van. A szervezetbe jutva elrabolja a már birtokolt tápanyagokat. Akik cukrot fogyasztanak, alkoholisták, anélkül, hogy tudnának róla.”

Dr Shelton szavai

Tisztáznunk kell, hogy a táplálkozás tudomány a cukor fogyasztás alatt a nem a gyümölcsökben és zöldségekben található cukrokra gondolnak, melyet a szervezetünk viszonylag egyszerűen képes lebontani. Hanem a finomított, mesterséges vegykezelt cukor félékre, melynek lebontásához a szervezetünkből elvonja többek között a B1, C vitamint, a Ca-t, felborítja a bélflórát elindítva egy gyulladásos folyamatot.

 

Nézzük meg ezeken kívül milyen hatást gyakorol a bőrre a túlzott finomított cukor fogyasztás:

5

bőrszerkezet romlás, azáltal, hogy blokkolja linolsav áramlását és a sejtfalakban egyes alkotóelemek nem jutnak el a megfelelő helyre

5

terheli és hosszútávon károsítja a májat, ennek révén a gyakran fellépő bőrbetegségek és bőrproblémák okozója lehet, mint az ekcéma, dermatitisz, pszoriázis.

5

károsítja a hajszálereket, ami összefüggésben áll a rozacea kialakulásában

5

bőr elveszíti a rugalmasságát, az elcukrosodás,glikáció miatt, a bomlás során a kötőszövetek összetapadnak, a ráncok kialakulásához vezet

5

savasítja a szervezetet hozzájárulva a nők rémálmához a cellulit kialakulásához

Tipp: ne csak a kozmetikai termékek INCI listáját tanulmányozd át, tedd ugyanezt a termékek címkéjével is, iktasd ki a „rejtett” cukrokat az étrendedből.

Nem csak a táplálkozási szokásod megváltoztatásával tudsz tenni a bőröd állapotáért, speciális anti-glikációs formulákkal visszafordítható az idő előtti öregedést.

Ehhez nyújt megoldást az ANTI-glycation Therapy kezelés.